Wij gebruiken cookiesLees meer

Image Blog Newsletter

terug naar het overzicht

Hoe start je aan de opbouw van creatieve hybride of digital events?

Het was overweldigend, het tempo waarop evenementenbureaus in 2020 zijn overgestapt van fysieke naar hybride of online evenementen. We maakten een miraculeuze switch. Maar de grote uitdaging voor de bedrijven vandaag is: hoe start je in de huidige context aan een goed evenement?

We zijn al lang veel stappen verder dan de webinars die iedereen kende in 2019. 2020 zorgde voor een ware revolutie: een alternatief voor een fysiek evenement kan intussen zo veel verschillende invullingen krijgen. Dus hoe maak je de geschikte keuze voor jouw event en jouw doelgroep?

Fast Forward kent al jaren de perfecte opbouw van een event dat nazindert. Net zo voor de vernieuwde aanpak. Met ons hybride concept Digital meets Live spitsen we ons zowel met Fast Forward als met Idee Fiks toe op het digitale luik. We smijten ons voor elk project en gaan net dat tikkeltje verder. Vanuit onze digitale ervaringen van het afgelopen jaar geven we jou hieronder graag enkele tips mee.


Creatieve evenementen, da's strak teamwork

Start met het samenstellen van een professioneel team. Da’s half gewonnen, geloof ons. Een projectmanager met ervaring die als een wervelwind alles en iedereen miraculeus op de juiste plek op het juiste moment blaast, is geen overbodige luxe!

Hij of zij introduceert je aan een creatieve camera- en montageploeg, om de uitstraling van jouw event de hoogte in te stuwen. Hij of zij stelt jou ook een digitale partner voor, al helemaal noodzakelijk om alles naadloos de ether in te sturen. Het juiste team voor de juiste job dus.

Brand activation, familiedag of ander creative event? Definieer je doelen en je concrete aanpak

Doorgaans is het doel niet enkel informeren, maar vooral betrokkenheid creëren. Hoe je dat best bereikt, hangt uiteraard volledig af van jouw publiek. Wat doet hen glunderen?

Bespreek de opties met jouw projectmanager. Of het nu gaat om fysieke, hybride of online evenementen, zij zetten zich de volle 100% in voor creative events en bepalen samen met jou de beste keuze. Kies je voor hybride of ga je volledig digitaal? Werk je in studio, op locatie of kies je een combinatie? Jouw projectmanager begeleidt jou hierin van A tot Z.

Succesvolle en overtuigende content

Inspirerende content en duidelijke structuur zijn de basis van elk geslaagd event. Dus, denk na voor je doet: bouw aan een duidelijk verhaal met sprankelende ideeën. Hoe zet je die eerste ideeën concreet om tot een geslaagd event? En hoe plooi je dit in een duidelijke digitale vorm?

Eens het verhaal duidelijk is, dient een digitaal event minutieus voorbereid: een gedetailleerd draaiboek waarin elke stap staat uitgeschreven behoed je voor kleine foutjes en zorgt voor een vlotte show. In dat draaiboek valt alles samen: richtlijnen voor de regisseur, de scenarist, de redactie, de camera- en montageploeg, de sprekers, .... Jouw projectmanager is de grommende waakhond die zich met precisie en oog voor detail vastbijt in het verhaal van jouw event en jouw script.

Communicatie en interactie

Voor, tijdens én na jouw event is duidelijke communicatie naar jouw publiek key: van registratie, naar live show en chat tot nabeschouwing. Elk onderdeel is belangrijk voor een goede indruk. Geef ook dit luik van jouw event dus voldoende aandacht.

Bouw verschillende interactiemomenten in met jouw publiek, het zorgt dat je de aandacht blijft behouden. En communiceer duidelijk hoe deze interactie zal verlopen, je wil frustraties vermijden, toch?

Zo zijn online teambuildings booming, want je kan deze perfect integreren en creëert hiermee de nodige team spirit. Liever op voorhand een leuke opdracht? In combinatie met een experience box aan huis geleverd met gadgets, tools of verfrissend drankje? Ook dat kan. Zolang je maar duidelijk genoeg communiceert hoe alles in zijn werk gaat. Een gewaarschuwd man (of vrouw) is er twee waard luidt het spreekwoord.

Ontspanning

De aandacht behouden, op jouw stoel, voor het scherm. Met misschien nog wat afleiding rondom jou er bovenop... Lastig, niet? Beloon jouw publiek voor de inspanning en sluit af met een ontspannende workshop. Ze zullen jou dankbaar zijn en positief terugblikken op het hele gebeuren.

Ideetjes nodig om de ideale workshop te vinden? Ook daar begeleidt jouw project manager jou graag. Van A tot Z, zoals we zeiden.We mochten al een reeks mooie producties realiseren die perfect ter inspiratie kunnen dienen.
Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan zeker eens deze testimonials.

Goesting om ook creatief aan de slag te gaan met ons?
That’s how we like it!

Contacteer ons met een magisch plan

Join our magical journey

Blijf op de hoogte

Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy policy

Get in touch

Drop us a line or give us a call. We’re here to help.

Contact us