Wij gebruiken cookiesLees meer

terug naar het overzicht

Daar is het Covid Event Risk Model!

We hebben het allemaal op de voet gevolgd: de eerste richtlijnen voor de evenementensector zijn er en we kunnen – eindelijk – terug aan de slag. Ook al is het in mini-formaat, wij zijn razend enthousiast!

De algemene richtlijnen zijn alom bekend: op indoor evenementen mogen tot en met 200 personen aanwezig zijn, met respect voor de veiligheidsregels. Outdoor evenementen mogen 400 toeschouwers ontvangen. Op 1 augustus wordt dat opnieuw geëvalueerd en mogelijks aangepast naar 400 personen voor events indoor en 800 personen voor events outdoor, op voorwaarde dat de coronacurves blijven dalen.

De autoriteiten kunnen vanaf augustus ook per case meer volk toelaten dan die limieten, op voorwaarde dat de accommodatie het mogelijk maakt om voldoende afstand te houden. Hoe ze dat allemaal zullen controleren? Aan de hand van 18 parameters, gebundeld in het Covid Event Risk Model (CERM).



Het Covid Event Risk Model, wat?

Het CERM is een online tool om de veiligheidsscore van een evenement in kaart te brengen aan de hand van parameters. Dit CERM-model is het resultaat van onze krachten bundelen en het benutten van de knowhow binnen de eventsector.


Cerm Nl
Cerm Fr

Wordt de scan van het evenement goedgekeurd, dan krijgt het het ‘cermified’-label, wat betekent dat alle deelnemers in alle veiligheid aanwezig kunnen zijn en dat wij als professioneel evenementenbureau alle mogelijke maatregelen hebben genomen.



Specifieke aandachtspunten per fase

Dit diagram geeft overzichtelijk de verschillende aandachtspunten voor elke fase van een evenement weer.


Specifieke Aandachtspunten Per Fase 1


Fast Forward is er klaar voor, we got this!

'Logic meets Magic' is de slagzin waarmee we onze expertise graag samenvatten: verbeelding naadloos verbinden aan een praktische focus is waar we sterk in zijn.

Veiligheid hoort al járen bij die praktische en realistische focus. Safety was always key, zij het nu nog nét iets meer. Daarom verdiepte ons team zich ook grondig in deze nieuwe regels. Met deze extra kennis en met de deskundigheid van onze projectmanagers kan Fast Forward probleemloos evenementen blijven organiseren, coronaproof.

Met creatieve ziel, verbeelding en magie creëren we nog steeds events die nazinderen, in een veilige en geconditioneerde omgeving. Iets wat vandaag de dag zo ontzettend belangrijk is.

Of het nu gaat om een bedrijfsevenement, een congres, een teambuilding of een feestelijk evenement, je kan volledig vertrouwen op een gezonde balans tussen creativiteit en veiligheid.

#WeGotThis #BalanceCreativitySafety

Vragen over deze nieuwe aanpak?

Join our magical journey

Blijf op de hoogte

Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy policy

Get in touch

Drop us a line or give us a call. We’re here to help.

Contact us