Wij gebruiken cookiesLees meer

terug naar het overzicht

4000 urban sportplezier!

Freerunners, BMX’ers, (inline)skaters … zowat alle urban sporters kunnen zich vanaf nu helemaal uitleven in het nieuwe skatepark aan de Blaarmeersen. Want sinds 18 juli mag Gent het grootste openluchtskatepark van België én het derde grootste van Europa achter haar naam zetten. Alleen Kopenhagen en Zurich doen beter.

Gent is een echte skatestad en de community bestookte het Gentse stadsbestuur al meer dan tien jaar met de vraag: “Geef ons nu eens een écht skatepark!”. De urban sporters wanen zich in de zevende hemel, want het resultaat overtreft zelfs hun stoutste verwachtingen. Wat. Een. Terrein. En aangezien Gent centraal ligt tussen noord (Kopenhagen) en zuid (Zurich) hoopt de stad ook internationale skaters naar de Blaarmeersen te lokken.

Stad Gent klopte bij Fast Forward aan voor de organisatie van de officiële opening van dit unieke terrein. En voor zo’n knaller in onze thuishaven halen we maar al te graag onze beste tricks boven.

Spektakel op de skateramps, rails en kickers! Een koud kunstje – of zo leek het alvast – voor de 200 aanwezigen per timeslot. Voor wie naast een ‘live plaats’ greep in één van de drie timeslots verzorgden we een straffe live streaming. Zo kon iedereen een eerste glimps opvangen van het indrukwekkende park en genieten van de kunsten van twee toppers uit de Belgische skatecommunity: skatester Lore Bruggeman en BMX’er Barre Neirynck.

Goesting gekregen om ook eens van de ramps te glijden? Dan weet je nu waarheen!


Het hele gebeuren kreeg groen licht via de CERM-matrix en kon perfect corona-proof verlopen dankzij gel dispensers aan de ingang, stewards om de bezoekers te begeleiden en attent te maken op de 1,5m-regel, Box Wash units verspreid over het terrein om meermaals de handen te kunnen wassen …

Lees meer: Het Laatste Nieuws | Sporza | Stad Gent

Jv 0
Jv 26
Jv 29
Jv 52
Jv 50
Jv 48
Jv 42
Jv 41
Jv 37
Jv 32
Jv 31
Jv 16
Jv 28
Jv 40
Jv 13
Jv 10
Jv 9
Jv 5
Jv 4
Jv 3
Jv 2
Jv 1
Jv 54
Join our magical journey

Blijf op de hoogte

Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy policy

Get in touch

Drop us a line or give us a call. We’re here to help.

Contact us